Honda Civic Cup

 
Nieuws over de HCC


Terug naar overzicht

14-05-2018

Raceverslag van de 2de ronde van de Dutch Time attack.

Kai neemt je mee op de eerste outing van de Cup auto versie 2.

Op vrijdag 5 Mei kreeg ik een belletje van Fullcartuning of ik zin had om de HCC V2 de vuurdoop te geven in competitievorm. Met de testdag nog vers in het geheugen zei ik natuurlijk ja!

Dus zondag in alle vroegte naar Zandvoort toe om deel te nemen aan Time Attack. In tegenstelling tot andere jaren was er een toevoeging in klasses. De Semi-Pro werd toegevoegd, en daar past de HondaCivicCup perfect in. Waar in andere jaren het probleem ontstond dat we met de Civic tussen de PK kanonnen deelnamen was het in deze klasse gelijkwaardiger, en hoe!

De Time Attack is verdeeld in een vrije training, een warming-up, en een kwalificatie. Voor de snelste is er ook nog een finale ‘’one lap’’ (1 geklokte tijd). Hierin was het zeer spannend te noemen in de klasses. Ondanks dat ik tot 3 x toe een 2;09 reed. Was dit goed voor een 4e, een 2e, en nog eens een 2e plaats. De plaatsen 2 tot 5 werden gescheiden door slechts 0.2 seconden!

De Civic gedroeg zich super, totaal geen problemen gevonden, alleen dat de auto wat ‘’passief’’ staat. Denk hier aan een veilige afstelling, en daar kan een 2;09 mee gereden worden! Een all-friendly driven. De 2;07 van vorig jaar in de Time Attack gaan we dus absoluut weer overtreffen dit jaar. Het is tenslotte de 2e keer pas dat de Civic V2 op het circuit zijn kilometers maakt! De auto is volledig in Cup-vorm. Dus de Interstate DNRT banden in combinatie met de veilige en betrouwbare afstelling van de motor zorgen nu al voor een snelle maar veilige combo!

Terug naar de wedstrijd. Zoals eerder gezegd, was er in de kwalificatie een 2e plaats voor de Civic V2. Hierdoor mochten we meedoen met de Finale. Deze bestaat dus uit een enkele snelle ronde. Nu rijden wij niet met sprint banden, maar met hardere endurance banden, dus opwarmen is een probleem in 1 enkele ronde. Vanaf moment 1 dus meteen op racesnelheid, en hopen dat de banden genoeg temperatuur krijgen.

Ondanks dat mijn finale ronde niet de schoonheidsprijs zal winnen, was er wederom een 2;09 gerealiseerd. Dit heeft geleid tot een 2e plek in de Semi-Pro klasse.

De auto is zeer constant te noemen, wederom een bewijs, dat het cuppakket een goede zet is om close racing te realiseren!!

Zonder de onderstaande sponsoren en partners is het onmogelijk om dit soort resultaten en dagen te kunnen realiseren!

Fullcartuning
Fullcartuningracingteam
Oliehandel.nl ‘’Dat loopt gesmeerd’’
Paint Point Apeldoorm
Niek van de Steeg Dienstverlening
Dokter Plexiglas
KWH/Kaiwh.nlTerug naar overzicht